Comments

august 02, 2011

Tartuff 2011

Autor: | Aeg: august 02, 2011 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Taaskord on kätte jõudnud augustikuu ja juba järgmisel nädalal toimub üks mu lemmikuid filmiüritusi aastas - Tartu armastusfilmide festival ehk tARTuFF.

Mis on tARTuFF?
tARTuFF on Tartus toimuv vabaõhufestival, mille raames näidatakse erinevaid armastusfilme.

Millal toimub?
Tänavu toimub tARTuFF 8.-13.augustil.

Kus toimub?
Peamine filmiprogramm toimub raekoja platsil, kuhu kerkib suur 20x15m kinoekraan ja tublid vabatahtlikud tassivad kohale tuhandeid toole. Põhiprogramm algab igal õhtul kell 22.00, nii et külastajatel on võimalus imeilusa augustiöise tähistaeva all filme nautida.

Raekoja platsi tagumises osas on Pauligi kohvitelk, kus toimuvad erinevad töötoad, vestlusringid ja kontserdid. Boonusena jagatakse seal ka tasuta kohvi.

Dokumentaalfilmide austajatele on kokku pandud programm, mida näidatakse Athena Keskuses. Öko-trash-horrorfilmide fännid leiavad meelepärast Vanemuise ringauditooriumist.

Neljapäeva, reede ja laupäeva õhtul toimuvad erinevates Tartu klubides festivalile pühendatud peod.

Mis on tARTuFF-i selleaastases programmis?

tARTuFFi kodulehelt:
Filmifestivali keskseks teemaks on armastus ja selle erinevad variatsioonid. Kindlasti ei ole tegemist roosamannaga – Erost jälitatakse ka mööda käänulisemaid teid ning pimedamaid nurgataguseid. Filmiprogrammis on tasakaalus uued ja vanemad filmid, kummardus tehakse klassikutelegi.

Nädala jooksul näidatakse raekoja platsil 12 filmi. Selleaastase filmiprogrammi avapauguks on Lars von Trieri Melanhoolia. Filmiklassikast on programmis Luchino Visconti Surm Veneetsias ja Virve Aruoja Ühe suve akvarellid. Palju tähelepanu on pälvinud Xavier Dolani Kujuteldav armastus ja Alejandro Amenábari Sisemeri. Peale eelmainitute on programmis veel mitmeid erinevaid väärtfilme Norrast, Kongost, Taanist, Hiinast jt riikidest.

Raekoja platsi kava saad vaadata siit.

Kuna selleaastase filmifestivali teemaks on keskkond, siis keskenduvad dokumentaalid energeetikale, rohelisele eluviisile ja teistele loodustsäästvatele teemadele. Filmid puudutavad erinevaid valdkondi radioaktiivsetest tuumajäätmetest, prügist ja reostusest kuni freeganismi ja mesilasteni.

Athena Keskuse kava saad vaadata siit.

Öko-trash-horrorfilmide menüüs on seekord 1977.aasta Sipelgate impeerium ja 2010.aasta Piraaja.

Vanemuise ringauditooriumi kava saad vaadata siit.

Pauligi kohvitelgi töötoad ja diskussioonid keskenduvad samuti keskkonnale. Lisaks on plaanitud erinevaid kohtumisi, sh Tõnu Õnnepaluga ja neljapäeval põhiprogrammis näidatava filmi Nagu mind ei olekski režissööri Juanita Wilsoniga. Kontserte annavad Mari Kalkun, Bombillaz, Silvi Vrait ja paljud teised.

Pauligi kohvitelgi kava saad vaadata siit.

Palju see kõik maksab?
tARTuFF on külastajatele täiesti tasuta, v.a. õhtused peod.

Kuidas teha tARTuFF võimalikult mõnusaks?
Raekoja platsile luuakse 1600 istekohta, aga huvilisi on alati rohkem. Kui sa ei soovi väga taga istuda või üldsegi kohast ilma jääda, on targem veidi varem kohale tulla.

Augustikuu õhtud kisuvad juba päris külmaks. Võta kaasa pleed või keegi, kelle kaissu pugeda. Filminautlejate seas liiguvad glögimüüjad ja Pauligi telgist saab tasuta kohvi. Samuti on avatud raekoja platsi välikohvikud. Üks võimalus on ka ise teed termosega kaasa võtta. Kindlasti pane selga või võta kaasa piisav kogus riideid, eriti kui pead veel öösel pikemat maad koju jalutama. Kuna tegemist on vabaõhufestivaliga, siis pead ka vihmaks valmis olema - suure vaatevälja blokeeriva vihmavarjuga rahva seas istuda on võrdlemisi isekas, vihmakeep võiks aga igaks juhuks taskus olla.

Filmiprogramm on pikk ja kõht võib heledaks minna. Kui kardad, et ei pea vastu, siis võta kaasa mingit mõnusat näksimist. Sealjuures katsu viisakaks jääda - ära krõbista nii, et kaasvaatajatel närv mustaks läheb. Suuremad alkoholivarud tasuks koju jätta, kuigi külmematel õhtutel võib tekkida tahtmine midagi kangemat tee sisse valada.

Viimasena, ole sõbralik. Häid filmivaatajaid mahub palju ühele pingile. Edasi-tagasi sagijad rahunevad mõne aja pärast maha või kaovad sootuks. Kui Sul on mõni mure, siis on tARTuFFi vabatahtlikud kindlasti valmis võimaluste piires abistama. Olles heatujuline ja tundes end hästi on kogu festivalikogemus kilomeetrijagu mõnusam.


Kohtume tARTuFFil!


Pilt Tartuffi facebooki lehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson