Comments

november 21, 2011

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Autor: | Aeg: november 21, 2011 | Kommentaarid (3) Eelmine postitus

Uudishimu tappis Dreami ehk lugu sellest, kuidas ma kõik Twilighti raamatud läbi lugesin ja nüüd selle sama lolli uudishimu pärast kõiki filme ka vaatamas käin.

Sõbranna ütles tabavalt, et Twilight on nagu seebikas, mille episoodid tulevad kord aastas ja kestavad 2h. Täpselt nii ongi. Esimene film meeldis mulle päris korralikult - tutvumine karakteritega, mõnus soundtrack, ka actionit jagus. Ei maksa unustada, et see oli aeg, kui vampiirid ja libahundid alles meinstriimi murdsid ning neid ei olnud jõutud veel miljonite internetimemede ja demotivational posterite läbi maatasa mõnitada. Järgmised kaks filmi olid aga juba talumatult igavad - tundide viisi mossitamist ja üksteisele ahastavalt silmavaatamist.

Praegu kinodesse jõudnud Breaking Dawn on esimene viimase raamatu põhjal tehtud filmidest. Kuna lõpp on lähedal, võtab seebikas juba päris korralikult tuure üles. Selle filmi kolm põhiteemat on järgmised:

1. Bella ja Edwardi abielu
2. Mesinädalad
3. Rasedus ja sünnitus

Abielutseremoonia oli kõigile ootustele vastavalt väga ilus. Huvitav, mitu die-hard Twilighti fännist pruuti laseb endale täpselt samasuguse pulmakleidi teha? Huvitav, mitu jätab abiellumata, kuna kaaslane ei küündi kunagi Edwardi tasandile?

Korraliku kristlasena ei luba raamatu autor Stephenie Meyer mingit seksi enne abielu, mis kasvatab ilusti pinget alates esimesest teosest kuni viimaseni välja. Mesinädalad privaatsel saarel on kulminatsiooniks terve igaviku kestnud ootusele - peategelased anduvad teineteisele nii jõulises aktis, et voodi saab purustatud ja padjad ribadeks rebitud. Antud stseen on raamatus väga detailselt kirjeldatud ja ma olen üsna kindel, et vähemalt iga 3.lugeja on sellest, khm, inspiratsiooni saanud.

Raamatu põhjal võiks arvata, et filmina on tegu maailma parima pornoga ja mõttes valmistusin juba orgiaks kinosaalis. Reaalsus - ilmselgetel põhjustel on Breaking Dawni reiting PG-13 ja seksistseen oli nii mage kui mage üldse olla saab! Selle asemel nägime korduvalt, kuidas peategelased malet mängisid, sest noh, peale nii karmi sinikatega palistatud ööd oli edasine seks üsna välistatud.

So this is what eternal happiness looks like!

Seejärel tehakse noortele Twilighti-fännidele väga kenasti selgeks, et hooletul seksil on väga hullud tagajärjed. Milline fantastiline Tampaxi product placement seal oli, et Bella asjadest aru saaks! Tuleb tunnistada, äärmiselt armas oli vaadata, kuidas isegi ülivõrdes džentelmenvampiir neiu soovimatust rasedusest teada saades full horrorisse läheb täpselt nagu kõik ülejäänud lihtsurelikud noormehed maailmas.

Checkmate, I made you pregnant with a monsterbaby!

Igatahes, pool järgnevat filmi on järjekordne frownfest, sest juba 1342.korda järjest on Edward suutnud Bella elu p...e keerata ja ta surmasuhu viia. Jätkub klassika - Edward süüdistab end kõiges ja Bella on kangekaelselt nõus kasvõi maha surema, selle asemel, et teha teisi valikuid ja normaalsemat elu elada. Ka kolmas peategelane Jacob jätkab kulunud mustrit, korraga südamepõhjani vihates ja oma elu hinnaga vampiire aidates.

But vampire babies are cute too!

Film lõppeb sünnituse ja Bella muundamisega. Lõpuks ometi! Äkki saab sellega lõpp tema inimlikule häbelikkusele, kohmakusele ja virisemisele, millega senimaani tundide viisi eelnevaid filme on täidetud. Jään huviga viimast ootama!

Hinnang: 6/10
Parim peale Twilighti, kuid soovituslik siiski ainult raamatuid lugenud fännidele.

3 kommentaari:

  1. Huvitav, mitu die-hard Twilighti fännist pruuti laseb endale täpselt samasuguse pulmakleidi teha?

    A huvitav kui mitu die hard Die Hardi fänni abiellub valges maikas peale Die Hard nelja esilinastust ?

    VastaKustuta
  2. Asjakohane:
    http://www.freakingnews.com/pictures/35500/Die-Hard-Married-35966.jpg

    VastaKustuta
  3. i love twilight n all of its parts

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson