Comments

august 19, 2011

Bridesmaids (2011)

Autor: | Aeg: august 19, 2011 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Annie (Kristen Wiig) on oma eluga igati ummikusse jooksnud. Tema pagariäri läks pankrotti, tal on maailma kõige rõvedamad korterikaaslased ja armastava partneri asemel on tal edev ja sisutühi fuckbuddy, kes mõtleb ainult endale. Ühel päeval teatab Annie eluaegne parim sõbranna Lillian (Maya Rudolph) talle uudise, et sai abieluettepaneku ning üsna varsti toimuvad tema pulmad. Sellest saab alguse hull seiklus pruudi ja viie pruutneitsiga - lisaks Lillianile ja Annie-le veel tõusiklik rikas trophy wife Helen (Rose Byrne), blondist sekspommist kolme poja ema Rita (Wendi McLendon-Covey), vastabiellunud Disney-fänn Becca (Ellie Kemper) ja peigmehe õde Megan (Melissa McCarthy). Erinevad sündmused toovad Annie ellu ka politseinik Nathani (Chris O'Dowd), kes on talle nõu ja jõuga abiks nii peale katastroofilist naisteõhtut kui ka teisi sekeldusi, millesse peategelane järjepidevalt sattuda suudab.

Esiteks. Kõik, kes võrdlevad seda filmi Hangoveriga või dubleerivad selle naisteversiooniks Hangoverist - don't.

Teiseks. Kallid mehed, kes te seda filmi vaatama lähete, ausalt, naised ei ole omakeskis nii rõvedad! Blowjobi naljad? Mõnikord. Purjus peaga lennukis? No ehk juhtub sedagi. Aga üksteisele pähe roopimine või let's go to the restroom and not rest - Vaevalt.

Kolmandaks. Vaatamata kohati vindi liiga üle keeramisele oli minu arust tegemist väga tugeva komöödiaga. Režissöör Paul Feigi resümee on aukartust äratav ja ma täiesti ausalt armastan kõike, millele ta üldse kunagi oma käe külge pannud on. Pruutneitsid ei ole erand. Naljade spekter oli tohutult lai - aimatavad, otsesed, muhedad, panniga näkku, peened ja piinlikkust tekitavad. Minu seansi ajal naerdi saalis päris palju, seejuures olid põhilisteks irvitajateks hoopiski noormehed.

Feig teab väga hästi, et eduvalemiks on kiiksuga tegelased ja neid on ta filmi kuhjaga pannud. Samas on ta teinud kavala lükke ja põhikarakterid kraadi võrra realistlikumaks muutnud kui tavapärastes Hollywoodi komöödiates. Peategelane ei ole pühak, bitch ei ole üdini bitch ja ka pruudil olid enne pulmi reaalsemad hirmud, kui 9/10 tänapäeva kinolinapruutidel.

Samuti meeldis mulle ka filmi moraal - jah, sul võib-olla läheb mitmel rindel kehvasti, aga üksinda teki all whinemine ei muuda midagi paremaks. Tuleb midagi ette võtta, et olukorda muuta ja hinnata seda, mis hetkel olemas on.

Kristen Wiig tõestab, et suudab komöödiat edukalt vedada küll. Chris O'Dowd varastab iga stseeni, kus ta on. Kogu ülejäänud kompott on samuti üsna tugev. Häiris veidi Melissa McCarthy tegelane, kuna ta oli juba liiga over the top kiiksuga. Samas tean inimesi, kes tema esitust just kõige rohkem kiidavad, nii et jäägu see siis juba vaataja enda otsustada.

Kokkuvõttes, soovitan vaadata - eelkõige meestel. Mõni hellem (või noh, pigem normaalne ja standardne ja naiselik) tütarlaps ei suuda vast selliste roppuste ja rõvedustega toime tulla, aga kui oled piisavalt külma kõhu ja musta huumorisoonega, siis saad kindlasti elamuse.

Hinnang: 7/10
Tugev komöödia, üsna naljakas. Nõrganärvilistele ei soovita.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson