Comments

november 06, 2011

Johnny English Reborn (2011)

Autor: | Aeg: november 06, 2011 | Kommentaarid (3) Eelmine postitus

Issand jumal. 14 aastat tagasi olin ma kinos, vaatasin suu ammuli Beani filmi ja naersin nii palju, et kõhulihased valutasid veel mitu päeva takkajärgi. Rowan Atkinson oli üks mu lapsepõlve iidolitest ja kui väikevend pakkus, et läheks kinno uut Johnny Englishi vaatama, olin üpris kiiresti nõus. Aga olgem ausad, kui mõnikord saab rääkida allakäigust, siis nüüd on tegemist lausa vabalangemisega.

Niisiis, mida Rowan Atkinson tänapäeval komöödia nimel teeb?

Lohistab peenise külge seotud kive. Peksab auväärses eas vanadaami kandikuga. Istub põrkepallile ja kukub sellega perseli. Mökerdab huuli punase huulepulgaga. Kannab roosakirjusid aluspükse ja laseb endal korduvalt jalaga munadesse virutada. Ja siis veel ühtkomateist.

Võimalik, et sellised tegevused oleks mingis teatud situatsioonis üsna naljakad, aga seekord tahaks pigem nutta kui naerda. Tundsin, kuidas mu ajurakud antud filmi vaatamise ajal surid, sest midagi nii lamedat ja ajuvaba ei ole ma tükil ajal vaadanud. Kolmekordsete integraalide lahendamise oskus - gone. Maatriksite korrutamine ja nupumustri heegeldamine - also gone. Uurisin pärast filmi ka vennalt, kas ta ikka oskab veel pärast sellist ajutapmist ruubikukuubikut kokku panna. Jah, õnneks küll.

Kuidas on võimalik, et Atkinson oma nime mingi sellise jamaga seob? Veelgi hullem, kaalukas filmirollis astub üles ka minu palavalt armastatud The Wire sarjas osalenud Dominic West. Why, McNulty, why?!

Kui oleks minu võimuses, siis lisaksin algustiitrite ette suitsupakkidega analoogse hoiatuse - olge ettevaatlikud, sest antud film võib kahjustada teie (vaimset) tervist.

Hinnang: 1/10
Don't.

3 kommentaari:

  1. Heh, sain juba aru, et see sulle ei meeldi, aga 1/10 on lausa eepiliselt halb hinne. Peaks ikka ka ise ära vaatama - mu ajurakud on igasugust filmijampsi pidanud taluma, selle elavad nad kindlasti üle.

    Kuid jah - miks ei võiks Atkinson teha mingi aeg õhus olnud plaani teoks ja filmida viies Blackadder ära, kus tegevus toimub II maailmasõja ajal... või mõelgu mõni muu Blackadderi tegelasele sobiv ajastu välja... nt mingi ärihai majanduslanguse ajal... ma tõesti kujutaks Blackadderit sellise tegelasena ette.

    Näitlejal endal pole ju viga midagi, küsimus on materjalis, millega ta töötama peab. Hullem ei oleks see kohe kindlasti.

    VastaKustuta
  2. Cochrane, pean sind kurvastama, tegu ei ole "so bad it's almost good" filmiga. Aga ühes on sul küll õigus - ega väga palju hullem olla ei saa tõesti.

    Huvitav, mis tasemel esimene Johnny English oli? Oskab keegi kommenteerida?

    VastaKustuta
  3. Nende filmidega on nagu Dubstepiga - see pole muusikahuvilisele suunatud. Töllid ja bimbod tahavad ka midagi kuulata. Mis teha kui enamus inimesi, sellisel arengutasemel, moodustab ostjaskonna.

    Oli siis loota, et paksu lääneka mammutkorporatsioon leiab midagi ilmeka ja quirky inglasega teha peale tavalise stuudio-slacki? Neil omal juba Jimcarreyd ja Nicolascaged kõik olemas ja vaata mis kulda sealt tuleb. Esimene osa oli loomulikult hädiselt labane.

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson