Comments

oktoober 11, 2012

Beasts of the Southern Wild (2012)

Autor: | Aeg: oktoober 11, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Forum Cinemas kinokett on viimasel ajal, vägagi tänuväärselt, hakanud laiemat ja huvitavamat filmivalikut sisse ostma. Kuna Intouchables (eestikeelse nimetusega 1+1) oli üks selle aasta parimaid leide, ei tekkinud kahtlust minna riskile ja nädalavahetuse kinokohtinguks Beast of the Southern Wild valida.

Filmi keskmes on kuueaastane Hushpuppy, kes elab oma isa ja veel mõnekümne asukaga eraldatud võsaslummis, mida hellitavalt Vanniks kutsutakse. Väljavaated ei ole just kuigi head - isa on tõsiselt haige ja kommuuni ähvardab üleujutus, mis võtab niigi kehvad ja kitšprahti täis, ent ometigi nii kalliks ja koduseks saanud hurtsikud oma meelevalda.

Hushpuppy isaga.

Film räägib ennekõike kohanemisest ja kasvamisest. Kuidas üks ajajärk otsa saab ja uuega asendub. Paraku on muutus tolle seltskonna kõige suurem vaenlane ning peategelased püüavad kümne küünega olevikust kinni hoida. Kõige olulisem ja meeleheitlikum eesmärk on hoida kõike status quo.

Õnne otsimas.

Suurimatele püüdlustele vaatamata ei õnnestu ajateljelt maha astuda ja ühe koha peal seistes vaadata, kuidas maailm mööda sõidab. Vastu tahtmist ja üdini pealesunnitud kohtumine arenenud tsivilisatsiooniga on nii kontrastne, et peategelaste äng sirutab justkui 3D-s käe läbi ekraani ja torkab vaatajat terava sõrmega. Ja vaataja tunneb seda.

Kohati tekitas peategelase häbitu armastusväärsuse müümine ka trotsi. Ülepingutatud väikesed hetked, laused, mis mõeldud muljet avaldama. Nüüd filmile tagasi mõeldes see enam ei häiri ja võin südamerahuga palli võrra kõrgema hinde anda.

Hinnang: 7/10
Võimalus tutvuda keskkonna ja teemadega, mille peale sa pole tõenäoliselt kunagi sügavamalt mõelnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson