Comments

veebruar 05, 2012

We Bought a Zoo (2011)

Autor: | Aeg: veebruar 05, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Diskleimer: Cameron Crowe on mu lemmikrežisöör, kelle filme ma vaatan regulaarselt mitukümmend korda aastas ja seetõttu on ka järgnev arvustus südamepõhjani subjektiivselt ülistav.

Me ostsime loomaaia on Cameron Crowe-i kõige uuem film, mis jõuab 3.märtsil ka meie kinodesse. Kuna armastan jäägitult Almost Famous-it ja Vanilla Sky-d, siis tunnen peensusteni selle režisööri nippe ja nüansse ning ka viimasest filmist kumab selgelt läbi tema spetsiifiline käekiri. Fantastiline soundtrack, väikeste asjade välja toomine, südamesse torkavalt emotsionaalsed kulminatsioonipunktid, mõnusad põhimõtted, millega saab iga filmivaataja oma elufilosoofiat täiendada - kõik see oli ka antud filmis esindatud.

We Bought a Zoo jutustab Benjamin Meest (Matt Damon), kes on kuus kuud tagasi oma naise raskele haigusele kaotanud ja peab nüüd üksinda hoolitsema 14-aastase Dylani (Colin Ford) ja pisikese Rosie (Maggie Elizabeth Jones) eest. Keerulises olukorras näeb mees väljapääsu vaid uues keskkonnas uue elu alustamisest. Pereisa ostab meeltesegaduses väikese loomaaia linna külje all asuvas looduspargis ja seisab ootamatult silmitsi suurte väljakutsetega, et sulgemisohus paika päästa. Sellel keerulisel seiklusel on talle abiks loomaaia peatalitaja Kelly (Scarlett Johansson) ja mitmed teised värvikad tegelased.

Lühidalt kokku võttes, filmis on lapsed ja loomad, fantastiline näitlejate meeskond, Crowe poolt kokku pandud ja spetsiaalselt Sigur Rósi laulja Jónsi loominguga täiendatud soundtrack ning südantsoojendav lugu, mida režisöör oskab liigutavalt ekraanile tuua. Sellise kombinatsiooniga lihtsalt ei saagi mööda panna. Crowe paneb Damoni vaeva nägema, et keeruline karakter usutavalt välja mängida, aga ta saab sellega suurepäraselt hakkama. Scarlett Johansson särab tarmuka loomaaia vedaja rollis ja äramärkimist väärivad ka lapsnäitlejad, kellele Crowe on usaldanud palju kandvamad rollid kui teistes tüüpilistes peredraamades.

Ma tean, et me elame praegu kinomaailmas, kus kalk ja stiilne action, moekas düsfunktsionaalsus ja teravalt realistlikud käsitlused on need, mis filmile nö edge annavad. Ma tean, et We Bought a Zoo kohta on lihtne kasutada populaarseid hinnanguid "lääge", "suhkrune" ja "pateetiline", aga kasvõi üheks korraks, üritage lahti lasta nii moodsaks ja põhjendamatult tõsiseltvõetavuse templiks saanud skeptilisusest ja sarkasmist. Nautige seda, et režissöör laseb pisikesel Rosiel liiga palju toredaid fraase öelda, kuna ta on lihtsalt üliarmas ja tekitab instantse awwwww-efekti. Nautige lihtsakoelisi huumoristseene ja totakaid armastusavaldusi. Crowe oskab näha väikeste asjade võlu ja toob ka pehmemad emotsioonid valehäbita ekraanile.

Lõpetuseks, ma olen täiesti teadlik, kui pooletoobiselt see kõlada võib, aga minge We Bought a Zoo-d vaatama avatud südamega ja lihtsalt laske endil saada liigutatud sellest. Tegemist on fantastilise filmiga, mis rikastab hinge ja toob naeratuse näole.

"You know, sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of just embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it."

Hinnang: 10/10
Südamlik empaatiavõimet kultiveeriv linateos.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson