Comments

oktoober 31, 2011

In Time (2011)

Autor: | Aeg: oktoober 31, 2011 | Kommentaarid (3) Eelmine postitus

In Time jutustab maailmast, kus on ainult üks valuuta - aeg. Kui inimesed saavad 25, lõpetavad nad vananemise ja nende käel hakkab tiksuma kell, mille algsaldoks on täpselt üks aasta. Edasine on juba nende endi kätes. Rikkad elavad igavesti, vaesed peavad aga pidevalt kuidagi aega juurde teenima, et elus püsida.

Kuna minu suurimaks nõrkuseks on igasuguse ajamanipulatsiooni temaatilised filmid, siis tundus antud film väga my cup of tea olevat. Loodud ühiskond on äärmiselt põnev. Kujutage ette maailma, kus tass kohvi maksab 3 minutit ja bussisõit 2 tundi sinu eluajast. Öö luksushotelli sviidis aga aastaid...

Tahtmatult hakkasin mõtlema enda ja oma harjumuste peale. Sellises maailmas ma fundamentaalseid muutusi tegemata kaua ellu ei jääks. Olgem ausad, IRC-s idlemine ja filmide-seebikate vaatamine võrduks samaga, mis istuda taksos ja lasta taksomeetril tundide kaupa joosta. You just can't afford it.

Idee, et kõik inimesed jäävad igavesti välja nägema kui 25-aastased mängib mõnusalt filmivaataja tajuga. Justin Timberlake kehastatud peategelase 50-aastast ema mängiv Olivia Wilde on täiesti hautingly beautiful. Samas õhkub temast rahulikku graatsiat ja elutarkust. Ajul on veelgi raskem harjuda Alex Pettyferi mängitud 75-aastase Fortisega, kes näeb välja, nagu ta oleks otse Hugo Bossi reklaamist välja astunud.

Kahjuks on dialoog ja stsenaariumi põhiliin täielik ämber. Loodud maailm on fantastiline, karakterid on fantastilised, aga sisu on nii naiivse ja nõrga lähenemisega, et kogu minu eelteadmistel baseeruv õhin vajus kokku nagu valel ajal ahjust välja võetud suflee.

No kuidas saab nii hea ideega filmi kehva teostusega nii õnnetult ära rikkuda?

Ei hakka salgama, et lootsin siit saada lisa oma lemmikfilmide kogusse. No dice. Kuigi suhtun igasugustesse remake-idesse reeglina üsna skeptiliselt, loodan seekord tõsiselt, et keegi võtab selle filmi kiiremas korras ette ja meisterdab parema versiooni.

Hinnang: 6/10
Fantastiline idee, nõrk teostus.

3 kommentaari:

  1. Khm, Alex Pettyfer on ikka 21, kuigi tema tegelane võib olla 75.

    VastaKustuta
  2. Ilmselt mu kehv lauseehitus jätab lahtiseks, kumb neist 75 on, kas Pettyfer või karakter Fortis. :) Parandan ära, aitäh märkuse eest.

    VastaKustuta
  3. Mulle samuti sümpatiseerib teema, aga pärast treileri vaatamist tegin kohe omad järeldused. Võibolla peaks selleks ikka aja leidma.

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson