Comments

september 07, 2011

De vrais mensonges (2010)

Autor: | Aeg: september 07, 2011 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Unustage Bruce Willise ellujäämispüüdlused Die Hardis. Unustage palju Karate Kidi peategelane pidi treenima ja peksa saama, enne kui päike pilve servast paistma hakkas. Unustage isegi Adrien Brody katsumused The Jacketis. Mitte ükski film ei kujuta meeste kannatusi paremini kui Ilusad valed!

Ilusad valed on romantiline komöödia juuksurisalongi omanikust Émilie-st (Audrey Tautou), kellele saadetakse kohaliku töömehe Jeani (Sami Bouajila) poolt anonüümne armastuskiri. Kuna Émilie ema Maddy (Nathalie Baye) on oma mehe lahkumise pärast sügavas masenduses, otsustab tütar kirja emale edasi saata, et salajase austajaga veidigi ta meeleolu muuta. Sellest saab alguse pöörane arusaamatuste ahel, kus valed lähevad aina suuremaks ja vaene töömees jääb kahe naise manipulatsioonide tõttu aina hullemini hammasrataste vahele.

Kinokavad ja DVD-riiulid on täis filme sellest, kuidas noormees üritab mistahes vahenditega neiu südant võita. Ilusad valed on film, kus võetakse ette maailma viimane romantiline südametunnistusega mees ja tambitakse ta püüdlused nii mutta kui üldse võimalik. Vähe sellest, et ta elu keeratakse täielikult segamini, naised suudavad ta oma mahhinatsioonidega nii meeleheitele viia, et vaene mees kolib lausa minema.

Audrey Tatou on oma lühikese pixie cutiga üliseksikas, aga tema mängitud südametu karakter ei too kuidagi ta parimaid külgi välja. Või siis olgem ausad, Audrey on ilmselgelt võrratult armas ning teda egoistliku ja isekana on raske ette kujutada. Muide, filmi ingliskeelse plakati peal on kirjas "matches the heights of Amélie". No it doesn't. Amélie-st jääb ikka väga palju puudu.

Kuna tegemist on komöödiaga, siis prantsuse filmidele omaselt jätkus kiiksuga naerukohti, aga sellegipoolest läksid vähemalt pooled neist minust mööda. Jah, on küll naljakas, kui arusaamatuste tõttu midagi täiesti metsa läheb, aga kuidas sa naerad vaese mehe üle, kellel on maailma kõige kurvem kutsikapilk silmis ja kelle süda just arusaamatuse tõttu sada korda järjest murti?!

Kuigi mul oli raske Tautoud sellises rollis ette kujutada, andis ta endast kõik, et karakter tugevalt välja mängida ja see tal ka õnnestus. Parima esituse auhinna annaks siiski Sami Bouajilale, kes suutis nii tõetruult ahastuse emotsioone edasi anda, et mul jääb kahtlus, kas ta peale antud filmi kunagi naeratada ka veel suudab.

Hinnang: 6/10
Film, mis kujutab muhedalt ühe mehe kannatusi isekate naiste pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson