Comments

mai 01, 2012

Iron Sky (2012)

Autor: | Aeg: mai 01, 2012 | Kommentaarid (2) Eelmine postitus

Hardcore filmifännid on Iron Sky-d oodanud suurema õhinaga kui nädalavahetusi, puhkepäevi või jõule. Oli see meisterlik promo või massipsühhoos, aga juba paar kuud on olnud märgata huvitavat mustrit. Kellelgi pole sisust õrna aimugi, aga eranditult kõik, kes vähegi filmi kohta lugenud on, tahavad seda ilmtingimata vaadata. Natsid kuul! Mida veel teada vaja?! Nii mõnegi jaoks jõudsid "jõulud" kätte mõned päevad tagasi - nimelt oli Iron Sky Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivali HÕFF avafilmiks.

"Iron Sky" ja "natsid kuul" järgi võiks eeldada, et keegi on loonud kurjakuulutava ja tõsise ulmeka, mida meenutades tõusevad veel nädalaid hiljem kuklakarvad püsti ja sisikond otsustab õõvatundest kokku tõmmata. Reaalselt oli tegemist täieliku ulmefarsiga, kus oli esindatud nii juustune romanss kui ka facepalmiväärsed klišeed. Kinosaalis võis lausa tunnetada, kuidas tõsise natsiulme austajad sisimas nutsid, nähes, milline jaburus nii soliidse pealkirja all vaatajatele on serveeritud. Kergemeelsed naised juhtpositsioonidel, neegrid maailma päästmas, what the fuck is this shit?! 

Kuigi Dr. Strangelove vol.2 ootajad peavad pettuma, jääb tõenäoliselt suurem osa publikust filmiga väga rahule. Sarah Paliniga äravahetamiseni sarnane USA president ÜRO-s maid jagamas, kena natsineiu Renate saja osapoole vahel susserdamas, tehnoloogiahuumor ja lollakasnaljakad dialoogid hoiavad lõputiitriteni muige näol. Iron Sky ei ole ühestki otsast tõsiseltvõetav ega geniaalne, aga on see-eest väga eeskujulikult meelelahutuslik.

Filmil on potentsiaali närvi ajada kõik maailma feministid, poliitikud, sakslased, ameeriklased, ÜRO, NASA, neegrid, skinheadid ja umbes iga kui viimse ülejäänud huvigrupi, kes stsenaariumist läbi jooksis. Fantastiline! Mida veel ühelt sellist tüüpi märuli-komöödia-ulmekalt soovida?

Hinnang: 7/10
Heil huumor!

2 kommentaari:

  1. "Iron Sky ei ole ühestki otsast tõsiseltvõetav ega geniaalne, aga on see-eest väga eeskujulikult meelelahutuslik."
    Eks see oligi probleemiks paljudel, et oodati just tõsiseltvõetavat filmi.

    VastaKustuta
  2. Nu inimesed kes BAAS211/Schwartesonne teooriat tõsiselt võtavad on siiani ikka koduperenaisteks või lihtsalt ullikesteks liigitunud ja ei tea ka ühtegi ulmefänni, kes asjaga niipalju kursis poleks olnud, et mingit tõsist sci-fid oleks oodanud...või ootaks.
    ;D

    -MNC

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson