Comments

jaanuar 07, 2013

Life of Pi 3D (2012)

Autor: | Aeg: jaanuar 07, 2013 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Cloud Atlas pidi olema järgmine Avatar - ei olnud. The Hobbit pidi olema järgmine Avatar - ei olnud. Life of Pi? Jõuab Avatarile tõenäoliselt kõige lähemale. Tegemist on ühe selle (või viimase kolme) aasta ilusaima filmiga, millele võib visuaalses osas konkurentsi pakkuda ehk ainult Upside Down.

Life of Pi jutustab Pi Patelist (põhiosas Suraj Sharma), kes elab üle laevahuku ja leiab end ookeanil päästepaadist koos Richard Parkeri nimelise Bengali tiigriga. Järgneb võitlus ookeani, surma ja iseendaga. Kõik, mis on viimse piirini viidud - ellujäämiseks on vaja astuda kaks sammu sellest üle.

Vaatamata süngele sisule on Life on Pi väga elujaatav film. Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Rasked situatsioonid lahendatakse siira huumorivinega ja õnneks ei pea terve filmi vältel kordagi pikemat aega peategelaste pärast südant valutama. Pi on sümpaatne juba filmi esimestest hetkedest, kus näidatakse teda väikesena klassile oma nime seletamas või esimese armastusega kohtumas. Ookeani meelevallas enda ja tiigri elu eest võideldes avaldub ka tema kaastundlik ja väärikalt sihikindel iseloom. He's the kind of friend I would always like to have.



Poolehoidu soosivate peategelaste teekonda illustreerivad meeletult ilusad loodusvaated. Virmalised, tähistaevas, värviline ookeanielu, maagilised saared... Ehk sellepärast seostubki Life of Pi mulle nii kangesti Avatariga - jääb tunne, et Ang Lee on analoogselt eelmainitule oma tegelastele eraldi fantaasiamaailma loonud. Kas kuskil maailmanurgas tõepoolest selline ilu leidub või ei leidu, harva on seda varasemalt meile kogemiseks nii lähedale toodud.



Rääkides filmi visuaalsest poolest - aus ülestunnistus - mina olengi see, kellele meeldib 3D. Meeldib kontseptuaalselt, meeldib rakenduses, meeldib selle filmi puhul. Hästi tehtud ja hästi vaadatud 3D (loe: kõige võimsam efekt tekib pigem kinosaali eespool asetsevates ridades) võimendab elamust ja lisab ilusatele filmidele omanäolise maagiakihi. Kuigi olen vist sellise arvamusega sama üksi kui Pi keset ookeani, plaanin jätkuvalt vastuvoolu ujuda ja soovitan kindlasti ka Life of Pi-d vaadata kolmemõõtmelisena.

Hinnang: 9/10
Ilus film rohkem kui ühel tasandil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson