Comments

detsember 31, 2011

The Artist (2011)

Autor: | Aeg: detsember 31, 2011 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Aasta on 1927 ja vananev filmistaar George Valentin (Jean Dujardin) on teelahkmel - kas jääda truuks tummfilmidele või minna kaasa helirevolutsiooniga. Saatuse tahtel kohtub ta noore neiu Peppy Milleriga (Bérénice Bejo), kelle särav karjäär saab alguse statistirollist Valentini filmis.

Film on mustvalge ja peaaegu täielikult ilma kõneta, vaikusehetked täidab orkester. Teosel on üks läbi põhimõte - kui sa ei räägi, siis ei saa keegi aru, mida sul öelda on. Ometigi suudavad näitlejad nii palju ainult tegevuste ja näoilmetega edasi anda ning sõnu pole vajagi, et neid mõista.

The Artist on soe ja südamlik ning uus (mis ei ole tegelikult uus, eksole) harjumatu lähenemine konverteerib vaataja uudishimu kiirelt keskendunud tähelepanuks. Filmi täisväärtuslikuks nautimiseks on vajalik täielik vaikus kinosaalis ja õnneks Artise kinopublik mõistis seda.


Näitlejad teevad siin superrollid. Jean Dujardini naeratus võiks toita miljon nälgivat aafrika last, lõpetada jääliustike sulamise ja lepitada Koread. Peppy (milline fantastiliselt ilus ajastutruu nimi!) rollis säranud Bérénice Bejo oli täiesti lummavalt graatsiline. Eraldi võiks esile tõsta ka Dujardini väikese sõbra Jack Russelli terjeri Uggie, kes ei jäänud filmis temast sammugi maha. Siinkohal on võimalik tunnistada, et eksisteerib koeri, kes on paremini välja treenitud näitlema kui mõned samas ametis inimesed.

Mul on väga hea meel sellise toreda filmiga aastat lõpetada. Toetage teiegi hetkel raskustes vaevlevat aga tõsiselt mõnusat ja hubast Artise kino ja minge The Artisti vaatama!

Hinnang: 9/10
Südamlik, soe, rikastav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson