Comments

jaanuar 01, 2019

Lõbus perekond (2018)

Autor: | Aeg: jaanuar 01, 2019 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus


Aasta viimased päevad on alati selline vahva unelemine, kus tahaks ainult diivanil lösutada, süüa ja magada. Kuna seis kiskus juba väga laisaks ja hädasti oli vaja põhjust püksid jalga panna, otsustasime sõpruskonnaga kinno minna. 

Ilmselgelt ei olnud kellelgi viitsimist vaadata mõnda kolmetunnist eepost ega äärmiselt kõrge kunstilise väärtusega rasket draamat. Pigem nagu lõbusat janti. Ja umbestäpselt peaaegu vist mitte seda me saimegi.

Lõbus perekond on jant, mis jant. Kuna kõik minu infovälja teaserid näitasid Mattias Naani ja Tigran Gevorkjani, olid ootused kõrged. Kahjuks on nad vaid korduva funny bitiga kõrvaltegelased. Õnneks küll, deliverivad priimalt iga hetke oma eetriajast.

Peaosades olid hoopis Saara Kadak ja Armen Arušanjan. Lisaks on vahvaid rolle tegemas hulk eesti ja armeenia päritolu näitlejaid, sealhulgas Merle Palmiste, Andrus Vaarik, Liina Vahtrik, Mart Toome, Andres Dvinjaninov, Elina Reinold, Ain Mäeots, Aram Gevorgjan, Arman Navasardjan ja Vigen Stepanjan. Kogu pöörane lugu on üles ehitatud eriliselt õnnelikele või õnnetutele kokkusattumustele.

Kuigi tegelaskujud olid vahvad ja osatäitjad väärikad, ehmatas eestlane minus ikkagi ära. Mõtled küll, et nagu Eesti-keskne film, aga ükski eestlasest tegelane ei käitu, kõnele ega emotsioneeru nagu eestlane. Jandi stiil oli väga võõras ja mitu korda tabasin end mõtlemast, et ilmselt võiks see oluliselt paremini peale minna Armeenia publikule.

Kuna ma ei osanud võrdlemisi suure osa filmist kaasa naerda, siis nautisin hoopis Tallinna vaateid, sh tuttavaid kohti Nõmmel ja Telliskivi loomelinnakus. See aitas vastu pidada lõpuminutiteni, kus tegelaste liinid omavahel kenasti kokku jooksid ja kohe täitsa päriselt lõbus hakkas. 

Hinnang: 6/10
Eesti film armeenlastele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson