Comments

märts 18, 2012

The Iron Lady (2011)

Autor: | Aeg: märts 18, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus
Tahtsin juba ammu Meryl Streepi Oscari-väärilist rollisooritust näha, aga vahepeal tuli teisi tegevusi ja filme vahele ning pika venitamise peale jahtus entusiasm maha. Noor filmiblogija Criticbird oli selles vallas edukam - jõudis kinno Raudset leedit vaatama ja pakkus välja võimaluse selle kohta külalispostitus kirjutada. Plaan sai teoks ja siin see arvustus nüüd on.


"Raudne Leedi"(2011)
http://www.imdb.com/title/tt1007029/

Selles filmis on kujutatud juba seniilset vananaist, kes elab tundmatuna tavarahva seas ning teeb seda mida pensionärid tavaliselt teevad. See vana naine on Suurbritannia esimene peaminister Margaret Thatcher, kes tuletab meelde, kuidas temast sai 20. sajandi tuntuim naispoliitik ning mis toimus tema juhtimise ajal.

Loo poolest on igavavõitu, kuigi sündmusi on päris palju ning on isegi veidi vägivalda seoses Falklandi saartega. Pealegi usun ma, et nii mõndagi situatsiooni Thatcheri elust on kujutatud kas ilustatult või vastupidi, et rohkem vaatajaid saada. Lisaks on filmi veel millegipärast lisatud Thatcheri surnud abikaasa hing, kellega Margaret vahepeal suhtleb, aga kas teda oli vaja sinna lisada? Mina kahtlen, see ei andnud filmile ei miinus- ega plusspunkte. Üks selline hea külg filmil oli jutustamise viis - vana naine tuletab meelde noorusaegu ning kuigi see pole eriti originaalne, muutis antud võte filmi vaadatavamaks. Veel üheks plussiks on Meryl Streepi näitlemisoskus selles filmis, lihtsalt võrratu minu arvates, ning oma 2012. aasta Oscarit on ta väärt just selle rolli eest.

Filmi tasuks vaadata kui olete feminist ja tahaksite teada Suurbritannia esimesest naispeaministri eluloost veidi huvitavamas vormis kui Vikipeedia artikkel või kui tahate näha Meryl Streepi võrratut mängu.

Hindeks saab 5/10.


Arvustuse kirjutas Criticbird.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson