juuli 14, 2016

Ükskord Hiina lennukis

Autor: | Aeg: juuli 14, 2016 | Lisa kommentaar (0)
Filmid päästavad tihti me elu. Eriti õigel kohal on need lennul pea teisele poole maakera. Need, kes lennukis magada ei mõista, jõuavad 10 tunni jooksul nii mõndagi ära vaadata.

How to Be Single jooksis vist kevade poole ka meie kinodes. Peaosaline Dakota "50 Shades of Grey" Johnson suutis paraku välja manada ainult ühe shade-i - mittemidagiütlev hall, no umbes hex code #E1E1E1. Olgem ausad, Pantone seda aasta värviks ei valiks. Ja palun andke keegi kunagi Rebel Wilsonile üks väärikas roll. Hetkel ei tulegi ette teisi näitlejaid, keda stereotüüpimine nii tugevalt ühte ja samasse taaskasutusvormi on tampinud. Temast on saanud tõeline role recycle-i kuninganna...ja ma ei ole kindel, kas tema või meie enam kaua jaksame.



Järgmine oli Devil and Angel. Tõupuhas Hiina produkt. Kui hiinlased püüavad komöödiat teha, siis see on juba iseenesest naljakas (ja päris jabur), mida nad naljakaks peavad. Olles tolleks momendiks juba 1.5 kuud oma elust Hiinas veetnud ning õrnalt sotsiaal- ja väärtusnorme tajuma hakanud, tundus nii mõnigi seik või võitlev sõna peaaegu et...põhjendatud. Kui aga ei oska mõelda nagu hiinlane, siis on ilmselt kaks varianti - kas film on üleni superpõnev või tahe hülgemöla! Ma ei tea. Sa pead ise järgi katsetama.



Kui usk hakkas kaduma, oli aeg ette võtta Vana Hea. Näiteks I, Robot. Kombineeri sci-fi supilusikatäie südamlikkusega ja saad supi, mis alati sooja tunde sisse teeb. Parajalt nutikas, mitte üleliiakeerulise kontseptsiooniga, natuke mõtlemapanev ja piisavalt hoogne. Will Smith deliverib.



Südamlikkuse lainel edasi purjetades sattus mulle järgmisena ette Eddie the Eagle. Pärismehepeegel suusahüppefanaatikust, kelle unistused olid hulga lennukamad kui tema suusad. Täpselt nagu postril lubatud, delightfully feel-good. Natuke quirky, natuke kohmakas, natuke muhe ja kokku üks üsna kobe tükk. Hea lugu, mida südamepiinadeta filmiõhtu kavasse soovitada.



Tõeline põhjus, miks ma tänase kirjatüki ette võtsin, peitub aga filmis En Man Som Heter Ove ehk eestipäraselt Mees nimega Ove. Sest see on vist too film, millele ma raatsin oma filmiraamatus see aasta 10 punkti anda.


Kui tahad näha, mida tähendab tõeline tingimusteta armastus, veidrustega arvestamine, ühine seiklemine, teineteise toetamine, nii heas kui halvas kui ka kõige halvemas, südamepõhjani vihaseks tegev igatsus, kohanemine, uue ligi laskmine ja leppimine, siis see ongi see.
© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson