detsember 17, 2014

Tipptehnoloogia kinosaalis. Aga veebis?

Autor: | Aeg: detsember 17, 2014 | Kommentaarid (1)
19. detsembril avatavat Kosmose IMAX kino on tõelised filmisõbrad kaua igatsenud. Kuumad kohtingud kokku lepitud, silme ees terendamas võimalus jõulupühade vaba aega kinos veeta, ootusärevus hinges, on paras aeg hakata pileteid broneerima.

Olles juba hea kuu aega (või kauemgi?) käinud Kosmose veebilehte piilumas ja igaks juhuks end ka uudiskirja registreerinud, tegi pikk vaikus rahutuks. Kus on veeb ja korralik meediakampaania, mis kosmoserongi rattad jõuliselt käima paneb?

Nüüd on meil see siis olemas, aga...

Kasutajaks registreerijale jääb saladuseks, milliste tingimustega ta oma andmeid jagades nõustub ning mida annab too müstiline boonuskaart, mille kirjeldust ei leidu kuskil. Sisukaid vihjeid ei anna ka poolenisti eestikeelne, poolenisti tõlkimata viimaste tehingute tabeli päis ega ingliskeelne postkasti potsatanud kinnituskiri, kus puudub isegi kasutajanimi ja viide veebilehele.

Kes ennast sellest heidutada ei lase ja soovib siiski veebist pileteid osta, jääb samuti pika ninaga. Sest süsteem ei tööta ja esilehel kuvatakse vabandus koos lootusega veel täna süsteem töökorda saada. Eilsest saati, muide.

Olles veel viimaseid piisku vaprust täis, tekib soov kohale minna, lootes et saalis leiduvad mõned vabad kohad. Kontakt sektsiooni Vaata kaarti lehe alt avaneb aga kõige ilusam segapudruline arendusvaade maailmas, mis toob minule kui endisele IT tudengile küll nostalgilise naeratuse näole, aga kokkuvõttes suuremat sorti kurbuse hinge.
Okei, olgem ausad, ma tean küll, kus Kosmos asub, aga uus ja põnev veeb tuleb ju ikka otsast lõpuni läbi vaadata.

Veeb on visiitkaart ja inimlikkus on moes. Usun siiralt, et kinosõbrad oleksid Kosmosele andeks andnud, kui külastajatele oleks veel nädala jagu kuvatud muhe teade selle kohta, kuidas päkapikud toovad jõuluks uue veebilehe. Selle asemel, et paisata netiavarustesse poolik arendusprojekt, mille kasutajaliides, sisu ja funktsionaalsus lõhnab turundusliku enesetapu järgi.

Õnneks on inimeste mälu lühike ja positiivse emotsiooniga õite lihtsasti üle kirjutatav. Virgin Galacticu esimesed süstikud kukkusid ja kõrbesid samuti. Jätkuvalt säilib lootus, et järgmisega saab juba tähtede vahele põrutada. :)
Hinnang: 2/10 veebileht
Sest lahe logo ja taustapilt on neid kahte punkti väärt.
© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson