Comments

juuni 09, 2012

Snow White and the Huntsman (2012)

Autor: | Aeg: juuni 09, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus


Tegemist on teise Lumivalgekese looga, mis tänavu kinohämarust nägi peale Tarsem Singhi Mirror, Mirror-it. Kui päris aus olla, siis puhtteoreetilisest vaatepunktist vaadatuna oleks antud film võinud ka olemata olla. Nimelt oleks ma Peegli asemel kurja kuningannat kehastanud Charlize Theroni Lumivalgekest mänginud Kristen Stewartist miilidepikkuse edumaaga ilusamaks kuulutanud. Niiviisi poleks tekkinud olukordagi, mille pinnalt kogu ülejäänud loo aluseks olnud konflikti aretada. Go figure.

Aga olgu. Poolpime Peegel oli ilmselt andunud Twilighti fänn ning tänu Kristen Stewarti eelistamisele ilumeetri peal tekkis võimalus isegi päris viisakas seikluslugu käima lükata. Kuna algse loo ümberkirjutamine on tänapäeval popp ja mõningatel juhtudel ka põnev uue vaatenurga poolest, siis antud loos pannakse Lumivalgeke paari tahumatu ja metsiku jahimees-kütiga Jacob, keda kehastab järgmisesse muinasjutumaailma hüpanud Thor-poiss Liam Hemsworth. Teise härrasmehena figureerib neiu elus aadlikprints Edward William. Mõlemad noormehed võtavad oma südameasjaks Bella Lumivalgekese päästmise, mis sisaldab endas ka eepilist raudrüüde, hobuste ja tapritega sõjakäiku kurja kuninganna vastu, et kuningriik tema raudselt haardsest vabastada.

Ei saa see vaene Kristen Stewart kunagi Twilighti maigust lahti ja ei aita ka see film siinkohal kaasa. Noorel näitlejataril hakkavad juba trademarkitud ninakirtsutamisest kortsud vastavatesse kohtadesse tekkima. Charlize Theron hakkab mulle aga aina rohkem imponeerima. Nii narr kui seda ka pole antud filmi kontekstis tunnistada, aga ta hakkab vaikselt iluetaloniks kujunema. Erinevalt Megan Foxist ja mõnest teisest geneetilise jackpoti saanud jumalannast on teda ka näitlemisandega õnnistatud.

Sarnaselt eelmise lumivalgekese filmiga on ka antud loole üsna raske hinnangut anda. Ei olnud midagi väga tugevat, aga halb ka kindlasti ei olnud. Pigem isegi hea. Jah, pigem hea.

Hinnang: 6/10
Paar kraadi jääb puudu, et korralikult muljet avaldaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson