Comments

mai 05, 2012

HÕFF 2012: ühe hingetõmbega

Autor: | Aeg: mai 05, 2012 | Kommentaarid (2) Eelmine postitus
Mientras duermes (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1437358/

Oi, kuidas mulle meeldivad psühholoogilised õudukad. Eriti kui need on tehtud eriliselt muhedas stiilis. Pilguheit standardhälbest oluliselt kõrvale kalduva mehe mõistusesse on eriline maiuspala. Muide, antud film skoorib praegu auhindu vasakult ja paremalt.

Vaadake enne magamaminekut voodi alla!



Hinnang: 8/10

Livide (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1727516/

Tüdruk kõnnib pimedas koridoris ukse poole, nuga käes. Kõnnib, kõnnib, iik, mis sealt ukse tagant küll välja tuleb, võtab tempot aeglasemaks, hmm, kas ma peaksin homme automaadist sularaha juurde võtma, ot, mis ta jääb lausa seisma või, a ei ikka hiilib tasakesi edasi, vaikselt, vaikselt, huvitav, mis film praegu rõdusaalis käib... *PAUK JA VÄLK, HORROR JA VERI, KURJAKUULUTAV FORTEAKORD*....ahjaa, tüdruk jõudis nüüd ukseni ja selle taga oli vampiirzombiebaleriin. O hai.


Aga tõsisemalt rääkides, täitsa mõnus lugu, millel on isegi potentsiaali õudne olla. Kuni umbes viimase kolmandikuni, mil asi muutub halenaljakaks ja kolme viimase minutini, mil lausa absurdiks. Põnev vaatamine ikkagi.

Hinnang: 7/10

The Innkeepers (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1594562/

Veidi piinlik tunnistada, aga nägin peaosatäitjat Sara Paxtonit viimati tiinekafilmis Aquamarine, kus ta mängis merineitsit. Seetõttu oli topeltveider sellist habrast ja armast näitlejatari õudukas näha.

Õudukaks antud filmi tituleerida on muidugi üsna raske, kuna 90% ajast mingit verdtarretavat actionit ei toimu. Kärsitutel indiviididel on sellise ülesehitusega  lugu võrdlemisi raske rahulikult lõpuni vaadata, ilma mingist hetkest nõudmata, et "saagu miski nüüd kiiremas korras tapetud". Aga pole hullu, tagasi vaadates oli palju toredat dialoogi, mõnusalt kiiksuga tegelased ja võin lubada, et midagi saab lõpuks tapetud ka.


Hinnang: 6/10

Inbred (2011)
http://www.imdb.com/title/tt1723124/

Ühiskonnakasuliku töö tegijad lähevad väikesesse külla miskit asjatama. See ilmselgelt ei meeldi kohalikele, kes on juba aastasadu rahulikult omavahel siginenud ja seetõttu üsna vääraka seltskonna kokku saanud.

Alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama. Kuna filmi näidati veel küllaltki hilisel kellaajal, otsustasin selle probleemi loominguliselt lahendada. Nimelt magasin tuimalt esimesed 40 minutit maha. Üles ärgates oli juba tõeline action lahti läinud. "Sissetungijaid" aeti taga ja notiti järjest maha. Totralt ja rõvedalt ja sugugi mitte nii naljakalt kui filmitegijad seda tõenäoliselt plaaninud olid. Ma ei teagi nüüd kohe.

Hinnang: 5/10

V/H/S (2012)
http://www.imdb.com/title/tt2105044/

Üks oodatumaid filme HÕFF-il, mis jäi pettumustvalmistavalt leigeks. Esimene kolmandik jättis mulje, et keegi on lihtsalt 30 Youtube läbuvideot kokku liitnud. Edasi läks siinuslainena - veidi põnevam osa, veidi igavam, veidi põnevam, veidi igavam - ikka seal nullpunkti ümber pendeldades.

Found footage stiilis kvaliteet pani silmad valutama. No ei, noh.

Hinnang: 4/10

RoboCop (1987)
http://www.imdb.com/title/tt0093870/

1987.aastal nägid ilmavalgust vähemalt kaks head asja - RoboCop ja mina. Mis veel toredam, olime mõlemad sel aastal HÕFF-il kohal.

Miski ei rõõmusta mu südant rohkem kui korralik düstoopia. Kujutan ette, et aastakümneid tagasi vaatas kinopublik filmi suu ammuli ja täielikus vaikuses. Nüüd on aeg ja reaktsioonid muutunud. Tsitaadid nagu come quietly or there will be trouble panid saalitäie rahvast naerma, plaksutama ja kommenteerima.

Ilmselgelt oli HÕFF-il parim seltskond & õhkkond RoboCopi vaatamiseks.
I'd buy that for a dollar!

Hinnang: 8/10

Iron Sky (2011) kohta loe minu pikemat arvustust siit.  

2 kommentaari:

  1. Oleksid sa huvitatud veel ühest minu külalispostitusest?

    VastaKustuta
  2. Aitäh pakkumast, hetkel mitte.

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson