Comments

märts 26, 2012

The Hunger Games (2012)

Autor: | Aeg: märts 26, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Ükskõik, mis nurgast vaadata - Hunger Gamesist saab järgmine ülipopulaarne saaga. Lord of the Rings see ilmselgelt pole, seega jääb valida, kas tegemist on Potteri või Twilighti järeltulijaga. Minu jaoks positsioneerub see skaalal üsna kahe viimase vahele ja ehk isegi veidike Potteri kasuks.

Hunger Gamesi keskkond on postapokalüptiline maailm Panemi riigi asukatega. Panem on jaotatud pealinnaks Capitoliks ja 12 piirkonnaks. Kui pealinnas elavad kõige rikkamad ja dekadentlikumad edevad inimesed, siis ümbritsevad piirkonnad on sellele valusaks kontrastiks - mida kaugem piirkond, seda vaesemad ja raskemat tööd tegevad inimesed seal elavad.

Elu on suhkruvatt.

Iga aasta loositakse kõigist piirkondadest üks poiss ja üks tüdruk vanuses 12-18, kes peavad omavahel võistlema. Võitjaid saab olla ainult üks - viimane ellujääja peale seda kui ülejäänud 23 on tapetud või surma saanud. Triloogia peategelane on kaunis Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), kes saab juhuse tahtel Näljamängude turniiri võistlejaks.

Elu on puudus ja nälg.

Hunger Games plahvatab edu valemi komponentidest. Ruraalse elulaadi eksootika LOTR-ist ja Potterist, kaks seksikat meestegelast Katnissi südant võitmas a la Twilight, lisaks korralik sci-fi taust ja meeldivas koguses actionit. Ilmselt pole mõtet eraldi välja tuuagi, et peategelasest saab filmi jooksul võluv ja võimas kangelanna - keegi, kellega iga naine samastuda tahaks.

Katniss Everdeen

Film on veidi liiga pika ja veniva sissejuhatusega. Samas on raamatu läbi lugenud vaataja kiire seda andestama, sest iga minut on midagi varemloetut ja seega juba vaikimisi põnev. Kahjuks tehti ka Hunger Gamesis eepilistele melanhooliahetkedele järeleandmisi ellujäämistaktika arvelt, mis mu loogikanärvi vahel kergelt tõmblema pani. Olgem ausad, kui su elu eesmärk on mitte tapetud saada, siis sa ei võta aega maha, et keset avamaastiku langenud kamraadile laulda ja lilli korjata?! Aga see selleks.

Võib-olla ma püüan Potterist jäänud auku millegagi täita või on asi selles, et olen kõige ideaalsem young adult žanri sihtgrupp, aga mulle film isegi meeldis. Hakkasin juba esimest raamatut lugema ja tahaks vaikselt järgmised ette võtta. Hunger Gamesi peen sotsiaalkriitika ja moraal on kindlasti asjalikum lugemine ja vaatamine kui armuvalus vampiiride hala.

Hinnang: 6/10
Maailm, mida on põnev avastada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson