Comments

veebruar 22, 2012

Bad Hair Friday (2012)

Autor: | Aeg: veebruar 22, 2012 | Kommentaarid (2) Eelmine postitus

Pulp Fiction meets Lock, Stock and Two Smoking Barrels meets The Wire meets Reservoir Dogs meets Trainspotting meets...

...ehk teisisõnu järgmine nö kokkulaenatud film. Aga kuradi hästi kokku laenatud!

Noored filmitegijad Andres Kõpper ja Arun Tamm on lõpuks ometi julgenud fuck yeah suhtumise eesti filmimaastikule kaasa võtta ja maksma panna. Bad Hair Friday jutustab loo sellest, kuidas ühe õhtu jooksul ristuvad igasuguse erineva kontingendi teed - puhtaima südamega noormeestest paadunud kriminaalideni. Esindatud on Nietzschet tsiteerivad kurjategijad, maffiaperekond, lihtsad elunautlejatest tüübid, pisikriminaalid ja ööliblikad, tagasihoidlikud ja väljakutsuvad neiud ning paljud teised, kes leiavad end juhuse tahtel üksteise maailmast.

Bad Hair Friday tõestas, et varasemast filmiloomingust inspiratsiooni saamine ja hästitöötavate efektide kopeerimine ei ole midagi, mida häbeneda. Lõpptulemus on vägev! Film skoorib järjest mõnusate kaameranurkade, tasemel montaaži, hästi valitud ja ajastatud soundtracki ning tugeva dialoogiga. Eriti just viimasega, kuna pea iga fraasiga on võetud arvestatav risk - see töötab kas väga hästi või ei tööta üldse. Enamikel kordadest töötas väga hästi. Siinkohal on vajalik ka näitlejaid kiita, sest nii tuntud kui ka uued näod kandsid oma kohati tugeva standardhälbega rollid usutavalt välja.

Kui tavaliselt võib eesti filmi riigi jalgpallikoondisega võrrelda, kus kõik üritavad kogu hingest, aga ikka jäädakse mõne harva erandiga välismaalastele alla, siis seekord tehti puhas ja korralik töö. Tundub, et kodumaisel filmil on tulemas hea aasta, sest tegemist on juba teise linateosega, mida julgen soojalt soovitada.

Hinnang: 8/10
Loobudes suurt kunsti taga ajamast on tulemus kogemata-meelega väga hästi välja kukkunud.

2 kommentaari:

  1. Eestlane kes vehkleb filmis püssiga. Nu ei tea..aga proovige veenda.

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, vastavasisuline kohmetus on päris osavalt sisse kirjutatud ja töötab kenasti filmi kasuks.

    VastaKustuta

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson