Comments

jaanuar 29, 2012

Lion King 3D EST (1994)

Autor: | Aeg: jaanuar 29, 2012 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus

Lõvikuningas on minu generatsiooni animatsioon, mida olen vähemalt 7-8 korda juba varasemalt näinud. Filmi austajatel on põhjust taas rõõmustada - linateos on jälle meie kinodes, seekord isegi 3D-s ja esmakordselt eesti keeles.

Ajaloolise tõe huvides tahaksin kohe ära mainida, et ega see 3D just eriliselt midagi juurde ei andnud ja tegemist on suuresti lihtsalt kavala turundusnipiga. Varsti saame mitmeid vanu klassikuid uues kuues näha, sealhulgas näiteks ka Titanicut. Samas olen veendunud, et Lõvikuningas on täiesti väärt taaskord suurele ekraanile toomist ja ka järgmistele põlvkondadele tutvustamist.

Lõvikuningas on üks Disney süngemaid ja liigutavamaid animatsioone. See on tugeva moraaliga lugu, mis õpetab austust ja kohustuste täitmist, seletab lahti eluringi põhimõtted, õpetab olema salliv ja õiglane. Peategelane lõvikutsikas Simba suhestub alguses pisikese kinovaatajaga - mänguhimuline, natuke kangekaelne ja vahel ei kuula vanemate sõna. Filmi jooksul peab ta silmitsi seisma paljude raskete sündmustega - isa ootamatu surm, vajadus omal käel hakkama saada. Simba valib lihtsama tee ja hakkab hakuna matata (eesti k. muretu elu) põhimõtte järgi elama. Varsti ta aga mõistab, et elust ei ole võimalik niisama lihtsalt läbi kulgeda, tuleb kaitsta oma lähedusi ja vastutust võtta.

Eraldi mainimist väärib kindlasti ka Elton Johni ja Tim Rice-i poolt loodud legendaarne soundtrack, mis animatsiooni kohati lausa muusikaliks muudab. Originaallaulud on fantastilised ja meeldejäävad ning minu suureks üllatuseks kõlasid need ka eesti keeles väga hästi. Dublaaž oli tasemel ja kindlasti on nüüd pisematel lihtsam filmi nautida kui 15 aastat tagasi.

Kujutan ette, et film edastab täpselt seda sõnumit, mida tahaksid vanemad ka oma lastele teadvustada. Lõvikuninga tugevat mõju oli märgata ka kinosaalis - ma ei ole ühelgi uuema animatsiooni seansil märganud, et lapsed nii tõsiselt keskenduvad ja kaasa mõtlevad.

Viige lapsed vaatama!

Hinnang: 9/10
Lõvikuningas on tõeline animatsioonide kuningas.

Vaata alljärgnevalt lingilt, kuidas käis eestikeelse dublaaži tegemine:
Veebireporter Urmo andis uues Lõvikuningas hüaanile hääle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson