Comments

juuni 14, 2011

Kinohindade võrdlus

Autor: | Aeg: juuni 14, 2011 | Lisa kommentaar (0) Eelmine postitus
Viimasel ajal on väga palju juttu olnud kinohindadest ja mitmed mu tuttavad kalkuleerivad tihti, kus oleks kõige odavam filme vaadata. Tegin huvipärast tabelid kolme eesti suurima kino tavahindade kohta - Coca-Cola Plaza (Tallinn), Solaris Kino (Tallinn) ja Cinamon (Tartu).


Tavafilmid*
Aeg Coca-Cola Plaza Solaris Kino Cinamon
Nädala sees päeval 4 4 3,5
Nädala sees õhtul 4,5 4,6 4,75
Nädalavahetustel 5,5 5,5 4,75
*14.06.2011 seisuga

3D-filmid*
Aeg Coca-Cola Plaza Solaris Kino Cinamon
Nädala sees päeval 4,7 4,6 4,15
Nädala sees õhtul 6 6,2 6
Nädalavahetustel 7 7 6,5
*14.06.2011 seisuga

Minu suureks üllatuseks ei erinegi kinohinnad nii drastiliselt, kõige suurem vahe on 0,75 senti.

Eraldi võiks veel ära märkida mõned punktid:
  • Solarisel on eraldi hinnad esilinastuste jaoks, aga kuna need toimuvad enamasti peale 18.00, siis pigem klient võidab paarkümmend senti.
  • Cinamonil on õhtuti ja nädalavahetuseti kambapileti võimalus - neli piletit korraga ostes tuleb üksikpileti hind 1,25-1,5 EUR odavam.
  • Cinamonis saab esmaspäeviti pileteid 3,20-ga, kui oskad kassas öelda sotsiaalmeedias välja kuulutatud salasõna.
  • Cinamon korraldab kord kuus Yzzi päevi (kolmapäeviti), mille raames on päevased piletid 1,92/2,90(3D) ja õhtused piletid 2,56/3,55(3D) EUR.
  • Coca-Cola Plazas on kord kuus või paari kuu tagant perepühapäev, mille raames maksavad kõik kinopiletid ilma vanusepiiranguteta filmidele ajavahemikul 11:30-15:00 2,50/3,50(3D) EUR. Perepühapäeva kavas on erinevad laste- ja perefilmid.

Siiski on eelmainitud pakkumiste puhul tegemist pigem erijuhtudega.

Põhihindade tabeleid vaadates järeldan, et tavakülastaja jaoks ei ole hinnaparameetri järgi eriliselt vahet, millises kinos filme nautida.


Kinofännide jaoks on pilt aga sootuks erinev. Igal kinol on erinevad kliendiprogrammid, üks magusam kui teine.

Coca-Cola Plaza
Plaza kliendiprogrammis on kolm erinevat taset - tavahind, kinofänn ja kinoguru. Kliendiprogrammi on väga lihtne registreeruda, tuleb vaid teha endale www.forumcinemas.ee konto ja pileteid osta Internetist oma konto alt või esitada kassast ostes ID-kaart. Kui kontol on viimase aastaga kogunenud 10 ostetud piletit, saab kinokülastaja järgmiseks aastaks kinofänni tasemele, kui aga 50 piletit, siis koguni kinoguru tasemele. Kinofänni piletid on odavamad tavahinnast, kinoguru omad jällegi kinofänni tasemest.

Solaris Kino
Solaris Kino kliendiprogrammis Tähtede klubi on veelgi rohkem tasemeid. Registreerimine käib analoogselt Plazale - tuleb teha Internetis konto ja osta pileteid oma konto alt või esitada kassas ID-kaart. Erinevaid tasemeid on Solarises päris mitu - lisaks tavakasutajale veel Tõusev Täht, Täht ja Supertäht. Tähtede klubiga liitudes saab külastaja automaatselt Tõusvaks Täheks ja selleks, et tasemetel edasi liikuma hakata, peab hakkama kinominuteid koguma. Näiteks kui käid vaatamas filmi, mis on 132 minutit pikk, siis lisandub Sinu kontole täpselt 132 minutit. Kui vaadatud on 1000 minuti jagu filme, saab klubiline Täheks ja 5000 kinominutiga juba Supertäheks. Loomulikult kehtib ka siin seaduspära, et mida ägedam tase, seda odavamad on ka kinopiletid.

Cinamon
Ka Cinamonis on oma boonusprogramm. Tuleb Internetis ära täita ankeet ja mõne aja pärast saab kinokülastaja käia kinos oma ilusa kollase boonuskaardi järel. Boonuskaardiga saab:
1. Odavamaid kinopileteid
2. Kümnendik ostusummast läheb boonuspunktideks.

Boonuspunkte saadakse lisaks piletitele ka jookide, popkorni, kommide ja muude Cinamonis tehtud ostude pealt. Boonuspunkte saab hiljem kasutada järgnevate ostude sooritamisel. Paraku on ka boonuskaardil erinevaid piiranguid - ühe boonuskaardiga saab osta kuni 2 kinopiletit ja kogutud boonuspunkte ei saa kasutada teatud tingimustel. Kõik boonusprogrammi keerulised tingimused on võimalik leida siit.


Kliendiprogrammide võrdlus
Erinevaid kliendiprogramme vaadates on selge, et tasub valida üks kodukino ja sellele truuks jääda. Kuna Solaris Kino tegi kevadel kampaania, mille raames said liitujad automaatselt 5000 kinominutit kontole ja Supertähe tasemele, käin praegu justnimelt selles kinos. Supertähena on minu tavafilmide piletid nädala sees nii päeval kui õhtul 2,80 EUR, mida hindan päris taskukohaseks võrreldes tavapäraste 4-5 EUR piletitega.

Samas tasub meeles pidada, et Forum Cinemas kliendiprogramm kehtib kõigis keti kinodes: Coca-Cola Plazas, Kosmoses, Ekraanis ja Astris. Minule kui Tartu ja Tallinna vahel pendeldajale tähendab see seda, et saan ühe kliendiprogrammi raames pileteid koguda koguni kolmes erinevas kinos ja ka see on üsna mugav variant.

Kui võrrelda kliendiprogrammi tingimusi, võidab selle võitluse Solaris. Solarise programmiga liitujad liiguvad automaatselt taseme võrra üles ja saavad veidi odavamad piletid. 1:0 Solarisele. Samuti olen arvamusel, et Solarises Täheks saamiseks vajalikud 1000 kinominutit on lihtsam koguda kui Forum Cinemas keti 10 kinopiletit, et kinofänniks saada. Minu arvamust toetab fakt, et olen 10 Solarisest ostetud piletiga kogunud 1080 punkti, seega 2:0 Solarise kasuks. Praegusele statistikale ja kalkulatsioonidele toetudes olen veendunud, et 5000 kinominutit ja 50 piletit kõige kõrgemale tasemele liikumiseks on üsna võrdväärsed. Siinkohal tuleb aga kindlasti mängu fakt, et kui kõrvutada Solaris Kino ja Forum Cinemas kliendiprogrammi analoogseid tasemeid, siis Solarise hinnad on madalamad. 3:0 Solarise kasuks.

Cinamon jääb kahjuks mõlemast Tallinna kinost igatepidi maha. Nende piletid jäävad sagedasele kinokülastajale üsna kalliks, isegi boonusprogrammiga. Siin mängib ehk mingil määral rolli ka see, et Tartus on ainsaks konkurendiks Forum Cinemas keti kino Ekraan, kuid seal on filmide valik väiksem ja need jõuavad kohale arvestatava hilinemisega. Mulle tundub, et Cinamoni boonusprogramm ei ole korralikult läbi mõeldud - erinevaid tingimusi, kitsendusi ja boonuseid on nii palju, et võtab silme eest kirjuks.

Pikka juttu kokku võttes, kui käid kinos harva ja ei soovi end ühegi kliendiprogrammiga siduda, siis ei ole vahet, millises kinos filme vaadata. Kui aga oled regulaarne kinokülastaja ja liitud mõne kliendiprogrammiga, siis tuleb välja konkreetne kinode pingerida:

1. Solaris Kino
2. Coca-Cola Plaza
3. Cinamon

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

© Eveli filmiblogi is powered by Blogger | Author: Eveli Pung (evelipung@gmail.com) | Template designed by Josh Peterson